Thursday, August 6, 2009

Mengenal Personaliti Melalui Warna dan Bentuk

Photobucket

Pilih gambar rajah di bawah yang menepati diri anda, hantarkan pilihan anda di dalam ruangan komen dan saya akan berikan analisis personaliti anda. Selamat mencuba.








38 comments:

  1. Pilihan adalah rajah no 1. Saya jenis suka pada keceriaan tetapi tidak suka warna yang banyak.

    ReplyDelete
  2. Suka Menilai diri sendiri Sensitif Reflektif

    Anda suka menilai diri dan persekitaran anda. Anda kurang senang dengan perkara yang remeh temeh, anda lebih suka bersendiri daripada bercakap perkara yang tidak penting. Tetapi, hubungan anda dengan rakan-rakan anda adalah sangat baik, di mana anda berasa sangat selesa dan gembira dengan mereka. Walau bagaimanapun tidak menjadi satu masalah kepada anda untuk bersendiri dalam jangka masa yang panjang.

    * amacam cam... ade ke yg kene dgn diri tuh

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan aJLeaa :))

    Profesional,Pragmatik,Yakin Pada Diri Sendiri

    Anda menguruskan sendiri masalah anda, dan kurang percaya kepada ketentuan hidup tetapi lebih mementingkan apa yang anda buat. Anda bersikap realistik terhadap kehidupan seharian dan menghadapinya dengan baik. Anda bertanggungjawab terhadap kerja-kerja yang telah diberikan kerana orang lain yakin dengan kebolehan anda. Anda berani menyatakan projek anda kepada orang lain kerana anda yakin kepada diri sendiri. Anda tidak akan berpuas hati dengan kerja anda selagi anda tidak menyempurnakannya.

    * pls respon/komen atas analisis ini, tq

    ReplyDelete
  4. cham...ok le tuh !!, kalau ade yg negatif tuh bole le plan2 baiki itu tujuannya...

    ReplyDelete
  5. urrmm yakin kat diri sendiri tu je mcm kureng skit sbb sy ni mmg low self confident.. slalu rasa rendah diri sgt2....huhuhu

    Anyway tahnks for ur advise

    ReplyDelete
  6. aJLeaa r u sure pilihan u no 5??

    ReplyDelete
  7. Yes, im sure but not 100% sure, otak saya ni mcm complicated, xtau ape yg diri sendiri nak becoz im always thinking others feeling rather than my own feeling dan saya x suke nak buat pilihan eventhough hanya pilih menu mkn huhuhu

    ReplyDelete
  8. sikap memikirkan perasaan org lain lebih dari diri sendiri merupakan sikap yang baik kerana u tidak hanya mementingkan diri sendiri...ttp jika sikap ini menjadikan u terlalu memikirkan perkara negatif tentang perasaan org terhadap u, ini merupakan prasangka yang seharusnya dibuang dan ditukarkan kepada pemikiran2 yg lebih positif..

    keyakinan diri boleh diperolehi dengan merasakan diri u berkebolehan dan mempunyai kelebihan2 yg mungkin tidak ada pada org lain..berfikiran positif, tegas (assertif), tahu apa yang u mahukan dalam hidup, insyaalah dengan latihan dan usaha u akan mendapat keyakinan itu...

    ReplyDelete
  9. tq, mmg pun slalu pk negatif huhuhu...kononnye nak protect diri sendiri some how terkena jugak, maybe fizikal bdn yg wat sy rendah diri and xtau ape speciality yg ada...

    ReplyDelete
  10. fizikal badan??? semua ciptan Allah ada keistimewaannya..perkara itu terlalu subjektif, jika kita merasakan fizikal kita tidak begitu baik, cuba bandingkn dgn yg lebih rendah dari kita..selalunya org yg mempunyai sesuaitu kelemahan akan cuba sedaya upaya utk membuktikan bahawa kelemahannya itu tidak akan membantutkan perkembangan diri dan prestasi kerjanya...kita sebenar mempunyai banyak pilihan yang terhampar diruangan, kita akan mendapatkan sesuatu hasil dari pilihan sendiri, so berfikir dan berusaha agar pilihan kita menepati matlamat kehidupan kita utk hidup di dunia kini

    ReplyDelete
  11. Suka Menilai diri sendiri Sensitif Reflektif

    Anda suka menilai diri dan persekitaran anda. Anda kurang senang dengan perkara yang remeh temeh, anda lebih suka bersendiri daripada bercakap perkara yang tidak penting. Tetapi, hubungan anda dengan rakan-rakan anda adalah sangat baik, di mana anda berasa sangat selesa dan gembira dengan mereka. Walau bagaimanapun tidak menjadi satu masalah kepada anda untuk bersendiri dalam jangka masa yang panjang.

    * ada yg kena x????

    ReplyDelete
  12. ada2...suka mnyendiri dalam kelas...coz subjek paper u terpisah ngn member2...lagi2...2je ke

    ReplyDelete
  13. bagus le tuh sbb x banyak buat masalah... dan disenangi ramai...

    ReplyDelete
  14. sorru dah lama x update, salam perkenlan syaheeda, analisis no 3 adalah anda seorg yg

    Dinamik Aktif Ekstrovert

    Anda sanggup menanggung risiko dan memberikan komitmen yang terbaik dalam lapangan kerja dan perkara-perkara yang anda minat. Anda kurang suka kepada kerja-kerja yang rutin. Anda suka memainkan peranan yang penting dalam kerja atau dalam organisasi. Oleh itu, anda diterima dengan baik dalam organisasi.

    ReplyDelete
  15. Salam aida, ini analisis saya k

    Analitikal Dapat dipercayai Yakin pada diri sendiri

    Anda seorang yang sensitif terhadap persekitaran dan seorang yang tahan lasak. Budaya memainkan peranan yang amat penting dalam hidup anda. Anda telah menemui stail peribadi anda yang tersendiri yang elegan dan ekslusif, bebas daripada dorongan untuk mengikut fesyen semasa.

    ReplyDelete
  16. salam.. saya suka yang no 4

    ReplyDelete
  17. wsalam padin, maaf agak lewat membuka blog

    Sukakan Pertanian, Keseimbangan, Harmoni

    Anda sukakan kepada kepada perkara yang semula jadi dan tidak kompleks. Ramai menumpukan perhatian kepada anda kerana anda mempunyai bakat dalam bidang pertanian. Anda memberikan ruang dan perlindungan kepada orang yang rapat dengan anda.

    ReplyDelete
  18. Salam perkenalan buat Faezah pilihan saudari analisisnya adalah

    Suka Menili diri sendiri Sensitif Reflektif

    Anda suka menilai diri dan persekitaran anda. Anda kurang senang dengan perkara yang remeh temeh, anda lebih suka bersendiri daripada bercakap perkara yang tidak penting. Tetapi, hubungan anda dengan rakan-rakan anda adalah sangat baik, di mana anda berasa sangat selesa dan gembira dengan mereka. Walau bagaimanapun tidak menjadi satu masalah kepada anda untuk bersendiri dalam jangka masa yang panjang.

    ReplyDelete
  19. saya suka no 8.corak yg simpla dan beralun..wrna yg lmbut..lg cntik klau wrna pink..

    ReplyDelete
  20. Salam Qila, sorry lambat respon.. ni analisisnya

    Romantik Suka Berangan Emosional

    Anda seorang yang sensitif. Anda suka merendah diri. Perasaan anda amat penting bagi anda. Dan anda juga merasakan penting untuk berangan-berangan. Anda sukakan romantis, dan suka kepada rasional. Agak emosional dan moody.

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum...
    kak yan bley kasitau ape analisis bg saye yg pilih gambar no.7? nape x tulis trus dlm blog ni keputusan analisis setiap gambar?

    ReplyDelete
  22. wsalam nurul...sebenarnye x sempat nak buat lg klik gambar terus dpt analisis ,,suruh anak wat kan diorg pon sibuk...ok ye analisis no 7

    Bebas Suka Bergurau Ceria
    Anda sukakan hidup yang bebas dan hidup yang spontan. Anda akan cuba menghargai kehidupan seperti kata pepatah ‘Hidup Hanya Sekali’. Anda seorang yang suka ingin mengetahui sesuatu dan terbuka perubahan dan sukakan kemajuan. Anda tidak sukakan kepada kejatuhan. Anda cuba menggunakan pengalaman untuk jadi serba boleh dan suka kepada kejutan.

    ReplyDelete
  23. Salam izwan maaf kerana baru saje berpeluang membuka blog akak ...analisis rajah 9 adalah seperti di bawah

    Dapat dipercayai Yakin Kepada Diri Sendiri

    Anda seorang yang sensitif terhadap persekitaran dan seorang yang tahan lasak. Budaya memainkan peranan yang amat penting dalam hidup anda. Anda telah menemui stail peribadi anda yang tersendiri yang elegan dan ekslusif, bebas daripada dorongan untuk mengikut fesyen semasa.

    ReplyDelete
  24. maaf ana syuhada lambat membalas...salam perkenalan, ini analisis dari gambar yg dipilih..

    Bebas Suka Bergurau Ceria

    Anda sukakan hidup yang bebas dan hidup yang spontan. Anda akan cuba menghargai kehidupan seperti kata pepatah ‘Hidup Hanya Sekali’. Anda seorang yang suka ingin mengetahui sesuatu dan terbuka perubahan dan sukakan kemajuan. Anda tidak sukakan kepada kejatuhan. Anda cuba menggunakan pengalaman untuk jadi serba boleh dan suka kepada kejutan.

    ReplyDelete
  25. saya suka tgk bentuk rajah 2 tapi suka jugak terhadap bentuk rajah 6... boleh x saya nak tahu apa personaliti kedua-dua rajah tuh?

    ReplyDelete
  26. Saya suka no5..simple tk pening kepala tengok

    ReplyDelete
  27. no 7 dan no 9? mencuba bersama adik..hehe

    ReplyDelete